Quantcast
Channel: Via lliure » Ultim crit
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

Últim crit: Fundes de mòbil que fan més que protegir

0
0

Avui fem monogràfic de fundes per a mòbil que fan alguna cosa més que protegir. És a dir: que no són les típiques fundetes de dos euros que ens trobem a les botigues de xinesos, sinó que afegeixen als mòbils més populars algun valor afegit. Els exemples més clars són el de la típica funda que incorpora una bateria addicional, però jo no en sóc gaire partidari, perquè són massa grans i et converteixen el mòbil en un totxo. Al Mobile World Congress vam poder veure que la marca Incipio ha fet progressos i ha aprimat molt les darreres generacions de funda.

cashwrap

D’aquesta mateixa marca és la que van repartir als acreditats del Mobile que anaven amb iPhone 4S o 5/5s. Es tracta de la funda Cashwrap, una funda que, a més de protegir, li dóna a l’iPhone aquella funcionalitat que tenen molts androids, que és la comunicació per proximitat, l’NFC. Això és el que permet, entre moltes altres coses, pagar amb el mòbil com si fos una targeta de dèbit, o posar-lo tocant a algun lloc i que et permeti l’entrada a allà on vols passar. Val uns 50 euros i es pot trobar a Incipio.com.

Aqusta funda, a més, incorpora la connexió pel carregador universal microUSB enlloc del connector únic d’Apple (això és un avantatge!).

El problema és que en la funda d’iPhone 5 el foradet ve pel costat, just on poses la mà per escriure, i a més el forat per als auriculars és tan fondo que no tots es poden connectar.

Després, la casa Otterbox ha presentat una de força pràctica que es diu Commuter Wallet, que és més rudimentària, però que a la part del darrere té un calaixet que es desplega i et permet posar targetes d’autobus i de credit (dues o tres, no més), però va molt bé per no haver de treure sempre el moneder. El 300% de les persones que esperen l’autobus ho fan amb el mòbil a la mà. Doncs amb aquesta funda també tindrien la targeta a la mà.


InkCase és un invent de l’empresa Oaxis, és una segona pantalla de tinta electrònica per a l’iPhone 5/5S o per al Samsung Galaxy Note II. Això és per aquelles persones que porten un lector de llibres electrònics a la bossa i també duen el mòbil, i volen estalviar-se la incomoditat d’anar amb dos dispositius. Sí, pots llegir llibres electrònics al mòbil, però fons la bateria en molt poc temps. Doncs bé, amb aquesta funda pots llegir llibres electrònics al mòbil amb la pantalla principal apagada, perquè tens la del darrere. I vas llegint, i quan no estàs en temps de lectura pots carregar-l’hi les fotos que vulguis, que la funda se’t transforma en un marc de fotos digital (de tinta electrònica, eh?, però la qualitat és prou bona).

L’InkCase val 93 euros i es pot trobar a www.oaxis.com.

SECCIÓ FUNDES SUBMERGIBLES

Doncs sí, existeixen! hi ha dos models que m’agradaria destacar: l’Otterbox Preserver i la Lifeproof Fre.

No es tracta només de fundes que et protegeixen d’esquitxades, sinó que totes dues et permeten enfonsar el mòbil (iPhone 5, Samsung Galaxy S3 i S4) fins a dos metres durant mitja hora. I el mòbil és perfectament funcional! Això et permet anar a la piscina o a la platja, o a pescar al riu sense por que et caigui el mòbil a l’aigua i se’t mori. O sense anar més lluny, conec d’algú que li va caure el mòbil a la tassa del WC i el va haver de llençar. La solició de l’arròs, en molts casos, és un mite.

preserverI en tenim dues: La primera és la de la marca Otterbox (totes dues són líders mundials en protecció de mòbils i tauletes). La Preserver és una funda molt robusta, totalment estanca, que dóna una gran sensació de seguretat. No només protegeix perfectament contra cops i ratllades, sinó que també evita que hi entri pols i el millor de tot: l’aigua. Jo no em pensava que existís, però em vaig sorprendre molt gratament quan la vaig veure. Amb aquesta funda pots fer fotos submarines amb el teu iPhone o Samsung Galaxy 3/4. I sense por. Fins i tot hi ha un vídeo en què es veu un senyor que llança el mòbil al mig del riu perquè el gos vagi a buscar-lo.

Una altra utilitat és per als malalts de mòbil que no saben desenganxar-se’n: pots dutxar-te mirant els primers tuits del matí o whatsappejant amb qui vulguis. Demostrat. Val uns 70 euros a www.otterbox.com. Es pot trobar molt més barata, com a 40 euros, però jo, pel bé i la seguretat del teu mòbil, si vols la garantia que no ofegaràs el teu mòbil, la compraria a la web oficial i m’estalviaria el risc que et colin una imitació.

L’altra opció de fundes submergibles fiables és la Lifeproof FRE. Les funcions que fa són les mateixes i té les mateixes prestacions, però el disseny és molt diferent. És més fina i no fa tanta sensació de protecció (però protegeix!). Diríem que és més elegant. Un altre factor diferenciador és la disponibilitat de tenir un accessori per la funda, com és la cinta per lligar-la al braç quan vas a córrer o fins i tot a nedar!! Val el mateix que l’altra, aproximadament.

M’he près la llibertat de fer un vídeo amb una prova definitiva de les dues fundes. En vaig fer un estudi comparatiu amb la prova de foc final: la prova de la rentadora.

Pinche aquí para ver el vídeo

SECCIÓ ESPECIAL DE FUNDES PER iPAD

El Mobile World Congress també va donar molt de sí, en termes de fundes i carcasses per a tauletes. N’hi havia de fusta, amb acoblaments per a tota mena de suports (cotxe, paret, taules, per penjar-les al coll i anar llegint sense haver d’aguantar-les…). Però jo em vaig fixar en dos models:

Peli ProGear VAULT

Em vaig fixar en aquesta marca perquè és un líder mundial en transport d’aparells professionals delicats, com càmeres de televisió, aparells tècnics, de medició, fins i tot militars. A la ràdio, per exemple, les maletes amb rodes que es fan servir per transportar els aparells d’emissió quan fem el futbol o un programa especial, són de la marca PELI.

I des de fa poc han decidit fer el salt al petit consumidor, ja no es queden en l’usuari professional. Tenen fundes per dispositius de la marca Apple (iPhone, iPad i MacBook Pro) i esperen també fer-ne per Samsung, però de moment encara no l’han tret.

La funda Peli ofereix protecció extrema. És la més resistent a cops i sotregades. Permet impactes des de 1,20 metres d’altura i ni s’immuta. De fet, em van fer una demostració a l’estand de Peli, on van agafar una funda amb un iPad i la van tirar impunement a terra. I tots tan alegres. De fet, la carcassa va hi té l’iPad encaixat al milímetre i la part que va sobre la pantalla va collada amb cargols que tu mateix hi has de posar. La tapa no és una senzilla làmina. És una senyora tapa dura i rígida que es plega cap enrere i permet posar la tauleta dreta. és resistent a esquitxades i pluja, però no és submergible.

L’altra funda que em té enamorat és la…

Lifeproof Nüüd

Pinche aquí para ver el vídeo

La Lifeproof és una altra història. Igual que amb el cas de la protecció de mòbils, no dóna la sensació de protecció com la seva competidora, però aquesta, en contrapartida, et garanteix la submergibilitat. Pots fer fotos amb l’iPad a sota l’aigua i no passa res. Si mireu el vídeo, al minut 4:34 hi ha un moment entranyable en què es demostra el maltracte a què es pot sotmetre l’iPad amb aquesta funda :-)


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

Latest Images